+386 (0)2 471 33 15

Naše storitve

Sitotisk

Sitotisk je stoletja stara tehnika, kjer s pomočjo sit in strojev odtisnemo barvo na željeno podlago (tekstil, kovino, les…). Ko je barva odtisnjena, je potrebno še sušenje/fiksiranje v sušilnem tunelu Pri sitotisku barve na podlogo ne »pritisnemo«, temveč jo nanjo nanašamo prek fino tkane porozne tkanine (mrežice), ki deluje kot šablona. S stopnjo poroznosti sit določamo ločljivost, z zaporednim nanašanjem barv pa ustvarjamo večbarvne motive.

 

Tampotisk

Tampotisk je s svojo sposobnostjo tiska na tridimenzionalne površine eden najbolj vsestranskih načinov tiska. To omogočajo posebne mehke blazinice (tamponi), ki se prilagodijo izdelku, na katerega tiskamo. Namenjen je predvsem tisku na manjše površine, kjer s tankim nanosom barv omogoča tisk drobnih motivov v izredno visoki ločljivosti. Poleg znanja je pri tampo tisku izrednega pomena tudi tehnologija, ki jo pri tem uporabljamo. Zaprti sistemi, pri katerih je barva med tiskom hermetično zaprta, so zagotovilo, da bo prvi odtis popolnoma enak zadnjemu tudi pri večjih serijah.

 

Digitalni tisk

Digitalni tisk deluje na podobnem načelu kot tiskalniki osebnih računalnikov, vendar lahko s profesionalnim strojem tiskamo na večje površine, hitreje, bolj obstojno in tudi ceneje. Njegova glavna prednost pred ostalimi vrstami tiska je, da tiskamo neposredno iz datoteke, brez predhodne montaže in izdelave filmov. Digitalni tisk je zato pri manjših nakladah, do 500 izvodov, zagotovo najhitrejša in najugodnejša izbira.

 

Tisk na keramiko

Za tisk na keramiko se uporabljajo visokoteperaturne barve za keramiko in steklo. Lončke posredno tiskamo s tehniko sitotiska. Najprej nanašamo barvo preko sita na papir namazan s posebno emulzijo. Nato prav tako s tehniko sitotiska na barvo nanesemo poseben lak, ki omogoča prenos barve iz papirja na lonček ali katero drugo keramično ali porcelansko površino. Na ta način lahko potiskamo izdelke ne glede na njih…ovo obliko. Tisk lončkov je mogoč znotraj lončka, na ročaj lončka, na dnu lončka z notranje in zunanje strani. Omejitev skoraj ni! Izdelki gredo nato za 24 ur v peč, kjer se žgejo na cca. 800 °C. Tako tiskana barva na izdelkih je obstojna v mikrovalovni pečici in pomivalnem stroju. Prav tako je tisk neoporečen za zdravje.

 

Graviranje

Lasersko graviranje je najnovejša in najsodobnejša oblika graviranja. Pri laserskem graviranju s pomočjo moči laserja odstranjujemo material pri čemer gravirana površina spreminja obliko oz. različno obarva glede na vrsto materiala (les – temnejše vrste lesa se obarvajo temneje) pri drugih določenih materialih pa samo odstranimo zgornji sloj (kateri je druge barve – svetlejši kot je osnova zaradi samega kontrasta končnega izdelka). Vsak novi materiali najprej testiramo, če je primeren za obdelavo z laserjem.

 

Vezenje

Vezenje predstavlja izvrstno priložnost promoviranja vašega podjetja ali pa trajen spomin na nek dogodek v vašem življenju, za katerega želite, da ne zbledi prekmalu. Prednosti vezenja so; reši problem spiranja slabo narejenih tiskov, zagotoviti trajno obstojnost, bogat izgled izdelka,omogoča trajno reklamo ali spomin na nek dogodek. CENA PROGRAMA ZA VEZENJE Cena izdelave programa za vezenje je 50,00 € + DDV. Izdelava programa je enkraten strošek, saj program hranimo v našem arhivu in je vaša last (je prenosljiv).

Potrebujete več informacij?