+386 (0)2 471 33 15

Slovenska zastava za vsak dom ob vseh pomembnih praznikih

Slovenska zastava je bela, modra in rdeča od zgoraj navzdol in ima grb. Grb ima obliko ščita. V sredini ščita je na modri podlagil lik Triglava v beli barvi, pod njim sta dve valoviti modri črti, ki ponazarjata morje in reke, nad njim pa so v obliki navzdol obrnjenega trikotnika razporejene tri zlate šesterokrake zvezde. Ščit je ob stranicah rdeče obrobljen. S pomočjo zlate barve treh zvezd je ohranjen tudi spomin na zlato barvo v zgodovinski zastavi dežele Kranjske.
Zastava Slovenije mora biti izobešena na poslopjih, v katerih so uradni prostori državnih organov, lokalnih skupnosti. Lahko pa se slovenska zastava izobesi tudi na drugih javnih objektih ali na stanovanjskih hišah. Pri izobešanju slovenske zastave veljajo določena pravila, ki jih morate upoštevati.

Slovenska zastava

Kdaj izobesiti slovensko zastavo?

Zakon o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi (ZGZH) pravi, da se zastava Slovenije izobesi ob naslednjih praznikih:
– 8. februar, na Prešernov dan;
– 27. aprila, na dan upora proti okupatorju;
– 1. in 2. maja na praznik dela;
– 25. junija na dan državnosti;
– 17. avgusta na dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom,
– 15. septembra na dan vrnitve Primorske k matični domovini,
– 23. novembra na dan Rudolfa Maistra in
– 26. decembra na dan samostojnosti.
Zastavo Republike Slovenije se lahko izobesi le na vertikalen drog ali jambor. Zastavo gledamo tako, da je, če gledamo proti zastavi, drog na levi strani, zastavina ruta pa na desni strani.
Če je postavite obratno, pomeni, da zastavo gledamo z zadnje strani. Če je zastava Slovenije izobešena na drogu, morajo biti barve zastave razporejene od zgoraj navzdol po temle vrstnem redu: bela, modra, rdeča, grb mora biti, gledano od spredaj, na levi strani zastave v levem zgornjem delu.

Kje kupiti slovensko zastavo po ugodni ceni?

Zastavo Slovenije lahko kupite v specializiranih trgovinah, na pošti, v vseh večjih trgovskih centrih, pestro ponudbo pa boste našli tudi na številnih spletnih straneh. Če se odločate za nakup slovenske zastave, potem je podjetje Magra d.o.o. odlična izbira. V naši ponudbi boste našli tako slovensko zastavo različnih dimenzij kot tudi zastavo Evrposke unije. Namizne zastave so sestavljene iz stojala in zastvaice, zunanje zastave pa so na voljo v naslednjih dimenzijah: 100 cm x 300 cm, 100 cm x 50 cm, 140 cm x 70 cm in 200 cm x 100 cm.

Kje torej kupiti slovensko zastavo? Obiščite našo spletno stran in se prepričajte sami, kako ugodna je slovenska zastava. Cena za slovensko zastavo vas bo navdušila. Vabljeni.

zastava Slovenije

Potrebujete več informacij?